Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Mikolášik: Ak nezabojujeme za rodinu, prídeme aj o slobodu

Mikolášik: Ak nezabojujeme za rodinu, prídeme aj o slobodu Foto: Kancelária poslanca Európskeho parlamentu Miroslava Mikolášika

Ochrana hodnôt rodiny je dnes zároveň bojom za ochranu slobody, ktorú sme si len pred nedávnom znovu vybojovali, o to viac by sme si ju mali chrániť.

Bratislava 21. mája (OTS) - Vyhlásil to europoslanec Miroslav Mikolášik ako reakciu na množiace sa správy z krajín západnej Európy o obmedzovaní slobody tých, čo sa snažia chrániť si prirodzenú rodinu.

"Vo Francúzsku bol proti účastníkom pochodu za hodnoty prirodzenej rodiny použitý slzný plyn, a to vrátane detí, rodín a starších ľudí. V Nemecku zasa matku dvanástich detí odsúdili na štyridsaťtri dní väzenia, pretože odmietla príliš liberálnu sexuálnu výchovu pre svoje deti v škole,“ zdôraznil Mikolášik. Pripomenul, že na rozdiel od krajín západnej Európy máme za sebou ešte stále čerstvú skúsenosť so štyridsiatimi rokmi neslobody. „Vieme, že presadzovanie jediného správneho názoru prinieslo tisíce obetí na životoch,“ upozornil a poukázal na fakt, že povinnosťou krajín s takouto skúsenosťou, teda aj Slovenska, je dôrazne brániť návratu neslobody v podobe novej ideológie.

"Súčasné protirodinné iniciatívy popierajú všetky storočia platné definície slobody, podľa ktorých sloboda jedného končí tam, kde začína sloboda iného, keď ľudí s iným názorom chcú trestať a prevychovávať. Tým len usvedčujú samých seba z toho, že myšlienky, ktoré hlásajú a argumenty, ktorými ich obhajujú, sú postavené na vode a pod náporom iných by sa rozsypali ako domček z karát. Preto chcú protinázor postaviť mimo zákona ako netolerantný či homofóbny,“ skonštatoval Mikolášik. Poslanec a dlhoročný obhajca života a rodiny v tejto súvislosti upozorňuje aj na vážne hlasy z Holandska, kde sa uvažuje o presadení manželstiev troch a viacerých osôb. "Sloboda v takomto ponímaní už pripomína anarchiu, ktorá odmieta záujmy kohokoľvek iného okrem seba.“

Europoslanec zároveň pripomenul, že pred dvadsiatimi štyrmi rokmi sa Slováci chystali práve v tomto čase na prvé slobodné voľby po štyridsiatich rokoch komunistickej totality a väčšina z nich si túto vymoženosť slobody nenechala ujsť, aby rozhodla o budúcnosti. "Je nám dnes jedno, aká tá budúcnosť bude, i keď to znamená, že za vyslovený názor raz môžu byť trestané a mocou na živote ohrozované naše deti?" pýta sa Mikolášik na margo nízkej účasti Slovákov na voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré podľa neho dnes viac ako v minulosti ovplyvnia život každého občana.