Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Mimoriadna schôdza NR SR k stavu justície bude v stredu

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Opozícia na nej chce hovoriť o prehlbujúcom sa znižovaní dôveryhodnosti justície na Slovensku a o opatreniach vedúcich k vytváraniu predpokladov a podmienok na skutočné zvyšovanie jej dôveryhodnosti.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k stavu slovenskej justície sa uskutoční v stredu 14. novembra o 13. hodine. TASR to potvrdil hovorca predsedu parlamentu Pavel Chovanec.

Návrh na jej zvolanie iniciovali predstavitelia opozičných strán SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd združených v Ľudovej platforme. Hovoriť na nej chcú o prehlbujúcom sa znižovaní dôveryhodnosti justície na Slovensku a o opatreniach vedúcich k vytváraniu predpokladov a podmienok na skutočné zvyšovanie jej dôveryhodnosti.

Výsledkom schôdze má byť uznesenie, v ktorom má NR SR vyjadriť znepokojenie nad týmto stavom a požiadať vládu o predloženie správy o konkrétnych opatreniach, ktoré urobila na vytvorenie podmienok na zvýšenie dôveryhodnosti justície.

Opozícia si uvedomuje, že poslanci vládneho Smeru-SD nemusia program mimoriadnej schôdze podporiť, a tak sa vôbec konať nebude. Veria však, že sa tak nestane.