Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Mimoriadny výbor k prípadu riaditeľa TANAP-u bude vo štvrtok

Na archívnej snímke Peter Olexa. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Riaditeľ Správy TANAP-u odstúpil minulý týždeň z funkcie po medializácii toho, že bol právoplatne odsúdený za pytliactvo chráneného vlka dravého.

Bratislava 17. januára (TASR) - Mimoriadny Výbor Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie k prípadu riaditeľa Tatranského národného parku (TANAP) Petra Olexu bude vo štvrtok (18. 1.). Termín zverejnili na webe NR SR.

Riaditeľ Správy TANAP-u odstúpil minulý týždeň z funkcie po medializácii toho, že bol právoplatne odsúdený za pytliactvo chráneného vlka dravého. Olexa bol nominantom štátneho tajomníka envirorezortu Filipa Kuffu, tvrdí podpredsedníčka výboru Tamara Stohlová (PS). Ak by sa preukázalo, že Kuffa o pytliactve vedel a napriek tomu poveril Olexu riadením národného parku, vyviesť zodpovednosť by mal aj štátny tajomník, skonštatovala. Taktiež je podľa nej relevantná otázka transparentnosti výberových konaní.

"Predstavitelia ministerstva majú zodpovedať otázky a vyvrátiť pochybnosti, že v lepšom prípade zamlčiavali, v horšom priamo klamali médiám, opozícii a aj celej verejnosti," uviedla na sociálnej sieti Stohlová.