Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Minister D. Čaplovič má premiérovu podporu a R. Kaliňák dôveru

Foto: TASR/Vladimír Benko

Podľa premiéra ide o prvého ministra školstva, ktorý sa nebojí položiť hlavu na klát.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Minister školstva Dušan Čaplovič má plnú podporu vlády a premiéra Roberta Fica. V dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy to uviedol šéf vládneho kabinetu.

Podľa neho ide o prvého ministra školstva, ktorý sa nebojí položiť hlavu na klát. Zároveň vypracovanou správou o stave školstva prvýkrát pomenoval veci tak, ako nikto pred ním, pričom je o nej pripravený viesť dialóg so zainteresovanými ľuďmi.

"Už len z tohto dôvodu - pre jeho pracovitosť a pre ochotu ukázať verejnosti, v akom stave slovenské školstvo je, tento človek má a musí mať plnú podporu vlády a moju osobnú podporu," podčiarkol.

Jeho dôveru má naďalej minister vnútra Robert Kaliňák, a to aj po kauze Regionálnej Obstarávacej Agentúry (ROA) z Horných Plachtiniec. "Podstatné pre mňa je to, že nebolo minuté ani jedno euro. Len čo sa objavili nejaké pochybnosti, že by to nemuselo byť dobré, tak minister okamžite všetko zrušil, a tým to pre mňa skončilo," konštatoval Fico s tým, že Kaliňák zareagoval veľmi správne.

Dodal, že v tomto prípade zafungovali kontrolné mechanizmy a šéf rezortu vnútra konal. "Má moju dôveru, pretože zvládol proces prijímania nového zákona o verejnom obstarávaní tak, že za ňu hlasovali aj opoziční poslanci. Kaliňák je minister, ktorý má mimoriadne ťažký rezort, okrem toho má pod kontrolou reformu verejnej správy. Zrušené, vybavené, tým to pre mňa skončilo," zdôraznil. Fico zároveň potvrdil, že o danej obstarávacej agentúre a s ňou spojenom prípade nevedel, kým sa o tom neobjavili správy v médiách.