Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister školstva ocenil pedagógov za mimoriadne úspechy

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler (vľavo) odovzdáva Veľkú medailu svätého Gorazda 90. ročnému pedagógovi Pavlovi Firickému, ktorý pôsobil na Gymnáziu v Štúrove počas slávnostného udeľovanie ocenení sv. Gorazda pri príležitosti Dňa učiteľov v Bratislave 22. marca 2016. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Minister zároveň pripomenul, že školstvo a náš systém vzdelávania má veľa aspektov, ktoré potrebujú zmeny.

Bratislava 22. marca (TASR) – Učitelia a pedagogickí zamestnanci si dnes v Bratislave, pri príležitosti blížiaceho sa Dňa učiteľov (28.3.), prevzali z rúk ministra školstva Juraja Draxlera ocenenia za mimoriadne úspechy vo svojej pedagogickej práci. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 62 učiteľov a pracovníkov v školstve.

Ako uviedol vo svojom príhovore Draxler, dobrý učiteľ sa vie s dieťaťom a mladým človekom rozprávať, vie mu načúvať. "Vie mu dať ambície, nádej a povzbudenie, že si bude vedieť nájsť cestu vo veľkom svete," povedal pred ocenenými učiteľmi šéf rezortu školstva.



Minister pripomenul, že školstvo a náš systém vzdelávania má veľa aspektov, ktoré potrebujú zmeny. "Nie čiastkové, ale poctivý dlhodobý reformný plán postupného zvyšovania kvality aj financií," dodal. Na to, aby niečo také mohlo fungovať, potrebuje školstvo podľa jeho slov nielen osvietené vedenie ministerstva, ale aj spoluprácu reprezentantov školského prostredia.

Medaily sv. Gorazda udeľujú ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života od roku 1999. Dostávajú ich tí, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov. Ide o najvyšší stupeň ocenenia v rezorte školstva.