Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Minister vnútra prisľúbil hasičom kvalitnejší výstroj

Podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Minister vnútra pri prehliadke stanice prisľúbil hasičom, že rezort bude aj naďalej pokračovať v modernizácii staníc i vybavenia.

Piešťany 24. decembra (TASR) – Pokojnú službu bez mimoriadnych udalostí dnes premiér Robert Fico zaželal pri vianočnej kapustnici hasičom v Piešťanoch, ktorí na Štedrý deň nastúpili do práce o 7.00 h a k svojim rodinám budú môcť odísť až ráno 25. decembra. Spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom zaželal všetkým príslušníkom Hasičského a záchranného zboru pekné vianočné sviatky.



„Je to už taká tradícia, ktorú sa snažíme udržiavať a navštevujeme niektorú z hasičských staníc na Slovensku. Stretávame sa s ľuďmi, ktorí 24. decembra musia pracovať a chceme prostredníctvom tohto stretnutia vyjadriť úctu a rešpekt ku každému povolaniu, ku každému jednému človeku, ktorý na Štedrý deň musí byť v práci,“ uviedol Fico.

Minister vnútra pri prehliadke stanice prisľúbil hasičom, že rezort bude aj naďalej pokračovať v modernizácii staníc i vybavenia. Práve vďaka kvalitnej technike sa podľa Kaliňáka podarilo v priebehu niekoľkých rokov skrátiť čas hasičských zásahov o 22 minút a výrazne prispieť k efektívnejšej záchrane ľudských životov a majetku. „Faktom zostáva, že už prichádzame do obdobia, kedy opätovne treba meniť autá, ktoré sme kupovali ako prvé. Ale samozrejme sa chceme venovať ešte ďalším veciam. Mám na mysli výstroj hasičov, to je to, do čoho pôjdeme veľmi intenzívne, lebo to uplynulé roky trošku spalo. No a samozrejme k prioritám bude patriť aj samotné zabezpečenie hasičov a ich motivácia pre ďalší rast a ďalšie školenia. To je to, čo chceme spúšťať od leta budúceho roku, aby ich motivácia bola lepšia. To sa odzrkadľuje v kolektívnych zmluvách, ale aj v ďalších rokovaniach,“ dodal Kaliňák.