Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Ministerstvo kultúry vyhlásilo výberové konanie na šéfa ÚĽUV

Na archívnej snímke výstavno-predajný priestor ÚĽUV-u. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

ÚĽUV má byť podľa rezortu otvorenou inštitúciou pre remeselníkov, umelcov či dizajnérov.

Bratislava 15. marca (TASR) - Ministerstvo kultúry (MK) SR vyhlásilo v pondelok výberové konanie na generálneho riaditeľa Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV). Od nového šéfa okrem pokračovania organizácie v jej základných činnostiach očakáva aj inovatívne prístupy k tradičnej ľudovej umeleckej a remeselnej výrobe. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 16. apríla. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Viciaňová.

ÚĽUV má byť podľa ministerstva otvorenou inštitúciou pre remeselníkov, umelcov či dizajnérov. Reagovať má tiež na aktuálne dianie a trendy v kultúre a vytvárať rozmanitú a inovatívnu ponuku pre verejnosť. Od nového vedenia očakáva taktiež návrh riešenia umiestnenia a modernizácie Múzea ľudovej umeleckej výroby a efektívneho a kreatívneho využitia priestoru v Bratislave. Požaduje sa tiež predloženie vízie efektívneho, progresívneho a udržateľného financovania inštitúcie, jej činností, celkovej prevádzky a rozvoja ľudských zdrojov.

ÚĽUV bolo založené v roku 1945. Poslaním organizácie je uchovávanie a rozvoj ľudovej umeleckej výroby s možnosťou prezentácie aj v zahraničí a plnenie funkcie celoštátneho dokumentačného a informačného centra ľudovej umeleckej výroby.

Do výsledku výberového konania, najdlhšie však do 30. júna, je dočasne poverená vedením Eva Ševčíková. Bližšie informácie o výberovom konaní spolu s podmienkami a postupom sú zverejnené na webovej stránke ministerstva.