Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Ministerstvo školstva v rámci výzvy Čítame radi 2 podporilo 551 škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

V súvislosti s čitateľskou gramotnosťou minister pripomenul, že vo fonde obnovy je požiadavka na dobudovanie 273 školských knižníc v objeme 28 miliónov eur.

Bratislava 10. februára (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu v rámci výzvy projektu Čítame radi 2 podporilo 551 škôl. Na nákup kníh do škôl a školských knižníc prerozdelil rezort školstva v tomto kole výzvy 400.000 eur. Informoval o tom na sociálnej sieti minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

"Spolu s decembrovou výzvou sme podporili už 1022 škôl, ktoré môžu nakúpiť knihy či audioknihy. Na našom webe nájdu školy pre inšpiráciu aj katalóg detských kníh," uviedol šéf rezortu školstva. Podľa informácií zverejnených na rezorte školstva bolo v druhom kole výzvy podporených 551 žiadostí. Finančné prostriedky je potrebné vyčerpať do konca septembra.

V súvislosti s čitateľskou gramotnosťou minister pripomenul, že vo fonde obnovy je požiadavka na dobudovanie 273 školských knižníc v objeme 28 miliónov eur. Gröhling tvrdí, že chcú skvalitniť aj vzdelávanie učiteľov, preto je vo fonde obnovy požiadavka v objeme 46 miliónov eur na podporu vzdelávania učiteľov. Na záver dodal, že v novele školského zákona rozširujú okruh poskytovateľov vzdelávania učiteľov aj na neštátne organizácie.