Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Pozor na práce v zahraničí, ministerstvo varuje pred podvodmi

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Hovorca rezortu Peter Stano priblížil, že ponuky boli zverejnené na internete a išlo napríklad o prísľub zamestnania v skladoch kuriérskej prepravnej spoločnosti alebo pri balení mäsa a zeleniny.

Bratislava 9. januára (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR varuje Slovákov pred opakovanými pochybnými pracovnými ponukami v zahraničí. "Najnovšie zaregistrovalo naše veľvyslanectvo v Rakúsku viaceré prípady podvodných prísľubov zamestnania v krajine," uviedol hovorca rezortu Peter Stano.

Priblížil, že ponuky boli zverejnené na internete a išlo napríklad o prísľub zamestnania v skladoch kuriérskej prepravnej spoločnosti alebo pri balení mäsa a zeleniny. "Ukázalo sa však, že išlo o podvod a naši konzulárni pracovníci tieto prípady následne riešili s viacerými občanmi SR," upozornil Stano.

Rezort diplomacie preto odporúča občanom, aby si v prípade záujmu o prácu v zahraničí vždy dôsledne preverili vierohodnosť ponuky, totožnosť osôb, ktoré zamestnanie ponúkajú. V prípade pochybností ministerstvo neodporúča podpisovať pracovné zmluvy a neuhrádzať požadované poplatky.