Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

O zákazky na hardvér pre ministerstvo vnútra bude súťažiť desať firiem

Robert Kaliňák Foto: TASR/AP Photo

Podľa informácií z ministerstva vnútra bola generálna zmluva uzatvorená so všetkými desiatimi uchádzačmi, ktorí predložili ponuky.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Ministerstvo vnútra SR uzatvorilo generálnu zmluvu s desiatimi firmami, ktoré budú najbližších päť rokov súťažiť o zákazky na rôzne technické zariadenia. Uzatvoreniu zmluvy predchádzalo vyhodnocovanie ponúk, pričom hlavnými kritériami boli cena a lehota dodania. TASR to potvrdili na Tlačovom odbore Kancelárie ministra vnútra. Zmluva je zverejnená aj v Centrálnom registri zmlúv.

Na tender, ktorý sa týka obstarávania širokého spektra elektronických tovarov pre ministerstvo vnútra, ale aj iné štátne inštitúcie, upozorňovali v máji poslanci Národnej rady SR Lucia Žitňanská a Miroslav Beblavý. Rezort totiž nezverejnil objem tovarov, ktorý chce obstarať, ani predpokladanú hodnotu zákazky, čo považovali za protizákonné. Žitňanská vtedy tvrdila, že ministerstvo obchádza európsku smernicu a vytvára priestor na manipuláciu nákupov.

Podľa informácií z ministerstva vnútra bola generálna zmluva uzatvorená so všetkými desiatimi uchádzačmi, ktorí predložili ponuky. "Pri zadávaní konkrétnych zákaziek v rámci generálnej zmluvy sa použije elektronická aukcia," zdôraznila Alena Koišová z ministerstva vnútra s tým, že niekoľko súťaží o zákazky už prebehlo. Minister vnútra Robert Kaliňák uviedol, že sa pri nich podarilo dosiahnuť 20-percentnú úsporu.