Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra pracuje na novom systéme hodnotenia policajtov

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo vnútra SR na Pribinovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nové vedenie rezortu vyberalo tiež nových prednostov okresných úradov. V prvej fáze bola do procesu zapojená aj verejnosť.

Bratislava 17. marca (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR pracuje na novom systéme hodnotenia policajtov, avizuje šéf rezortu Roman Mikulec (OĽANO). Systém má byť založený na motivačných nástrojoch odrážajúcich výkonnosť a kvalitu práce policajta. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru MV SR Barbara Túrosová.

"Od nového hodnotiaceho systému, ktorý, verím, predstavíme začiatkom leta, očakávame aj stabilizáciu Policajného zboru vrátane jeho osobitného sociálneho systému," uviedol Mikulec.

Ministerstvo tiež pripomenulo, že v novembri 2020 zaviedli výberové konania na všetky riadiace pozície v Policajnom zbore. Nové pravidlá napríklad presne definujú podmienky, ktoré musí splniť kandidát na riadiaci post. Ako priblížila Túrosová, uchádzačov posudzujú výberové komisie s nepárnym počtom členov so zastúpením policajných odborov a o víťazovi sa rozhoduje nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých členov.

Nové vedenie rezortu vyberalo tiež nových prednostov okresných úradov. V prvej fáze bola do procesu zapojená aj verejnosť. Ďalších 15 pozícií obsadili cez výberové konania. "Vláde som tak na vymenovanie mohol navrhnúť osoby nezaťažené minulosťou," poznamenal Mikulec. Ocenil, ako sa prednostovia v čase pandémie zhostili manažovania protipandemických opatrení vo svojich okresoch. Očakáva od nich, že budú garantmi očisty štátnej správy od korupcie.