Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Rezort školstva zabezpečil pre školy reedície 65 titulov učebníc

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Ku každej získalo bezplatne aj licenciu na jej elektronickú verziu, čím ušetrilo približne 400.000 eur.

Bratislava 26. mája (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR nakúpilo pre základné a stredné školy nové vydania (reedície) 65 titulov učebníc v celkovej sume 2.190.620,26 eura. Ku každej získalo bezplatne aj licenciu na jej elektronickú verziu, čím ušetrilo približne 400.000 eur. TASR o tom informoval komunikačný odbor ministerstva.

"Digitálne učebnice sú určené pre učiteľov základných a stredných škôl a k dispozícii im budú na edičnom portáli MŠVVaŠ od 1. septembra 2017," uviedol rezort. Elektronické verzie učebníc pomôžu učiteľom nielen pri príprave na vyučovanie, ale aj počas vyučovacej hodiny.

"Rozšírenie učebných metód a postupov s využitím interaktívnej tabule tak umožní pedagógom sprístupniť žiakom informácie aj prostredníctvom vizualizácie učiva. Okrem šlabikára, matematiky alebo slovenského jazyka sú medzi digitalizovanými verziami napríklad aj učebnice Biológia a starostlivosť o zdravie pre 1. ročník študijného odboru sociálno-výchovný pracovník či Hospodárska geografia pre 1. ročník obchodných akadémií," dodalo ministerstvo.

Na vyučovacej hodine môžu učitelia použiť elektronickú verziu učebnice napríklad pri práci s ilustráciami či textom, ako aj pri riešení rôznych cvičení a úloh.