Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Sponzori sa môžu zviditeľniť pred pol miliardou spotrebiteľov

Minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák Foto: TASR

V tejto súvislosti rezort diplomacie vyhlásil výzvu pre potenciálnych sponzorov.

Bratislava 26. januára (TASR) - Na budúci rok čaká Slovensko historicky prvé predsedníctvo v Európskej únii. V tejto súvislosti rezort diplomacie vyhlásil výzvu pre potenciálnych sponzorov, ktorí majú záujem prispieť k organizačnej príprave a k výkonu predsedníctva poskytnutím vybraných tovarov alebo služieb výmenou za marketingové protiplnenie.

Ako TASR informoval tlačový odbor ministerstva, predbežné ponuky môžu predkladať do 28. februára. Všetky formálne náležitosti výzvy sa nachádzajú na webe Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Účelom výzvy je vykonať prieskum trhu, ktorý určí konkrétne predmety a oblasti sponzoringu. "Je zvykom, že každé predsedníctvo má sponzorov. Štát usporí a podnikatelia sa zviditeľnia. Sponzoring je tak prínosný pre predsedníctvo, daňových poplatníkov aj firmy," priblížil šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák.

Na základe skúseností členských štátov MZVaEZ identifikovalo viacero možných oblastí, ako napríklad zabezpečenie vozového parku, špedičných a telekomunikačných služieb či typických lokálnych potravín. Sponzori môžu za to získať mediálnu prezentáciu s označením "Partner slovenského predsedníctva v Rade EÚ", umiestnenie obchodného loga na predsedníckom webe, reklamných paneloch alebo propagačných materiáloch. Týmto získajú možnosť prezentácie pred pol miliardou európskych spotrebiteľov.

Lajčák súčasne ubezpečil, že celý proces výberu sponzorov bude v súlade so zákonom a absolútne transparentný.

Slovensko sa postaví do čela únie na šesť mesiacov od júla budúceho roka.