Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Ministri z S3 majú v Macedónsku rokovať o vstupe krajiny do EÚ

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Trojica ministrov z krajín tzv. Slavkovského formátu (S3) bude v Skopje rokovať s tamojším ministrom zahraničných vecí Bujarom Osmanim a najvyššími predstaviteľmi Severného Macedónska

Bratislava 12. júla (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský má spolu s rezortnými kolegami z Českej republiky Janom Lipavským a Rakúska Alexandrom Schallenbergom v Severnom Macedónsku rokovať o stave prístupového procesu krajiny do Európskej únie (EÚ). Na pracovnú cestu odcestujú vo štvrtok (13. 7.). TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu diplomacie.

"Cesta trojice ministrov sa uskutoční s mandátom podpredsedu Európskej komisie a vysokého predstaviteľa Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepa Borrella. Jej cieľom je prerokovanie stavu prístupového procesu Severného Macedónska do EÚ a povzbudenie jeho vrcholných predstaviteľov k ďalším eurointegračným krokom," uviedol rezort diplomacie.

Trojica ministrov z krajín tzv. Slavkovského formátu (S3) bude v Skopje rokovať s tamojším ministrom zahraničných vecí Bujarom Osmanim a najvyššími predstaviteľmi Severného Macedónska vrátane prezidenta Steva Pendarovského.