Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Potýčku I. Matoviča a R. Kaliňáka rieši okresný úrad ako priestupok

Na archívnej snímke Igor Matovič. Foto: TASR - Jakub Kotian

V súvislosti so septembrovým incidentom pred Úradom vlády SR boli na Okresnej prokuratúre Bratislava I vedené dve trestné konania v súvislosti s podanými trestnými oznámeniami.

Bratislava 16. januára (TASR) - Minuloročnou potýčkou poslanca Igora Matoviča (hnutie Slovensko) a súčasného ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) sa zaoberá Okresný úrad Bratislava, podľa ktorého sa mali účastníci dopustiť priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Predmetné veci ešte neboli uzavreté. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

V súvislosti so septembrovým incidentom pred Úradom vlády SR boli na Okresnej prokuratúre Bratislava I vedené dve trestné konania v súvislosti s podanými trestnými oznámeniami. Ako priblížil prokurátor Patrik Hujsa, policajný vyšetrovateľ odovzdal trestné oznámenia príslušnému orgánu na prejednanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu, prípadne priestupku proti majetku. V jednom prípade oznamovatelia podali sťažnosti, ktoré prokurátor zamietol ako nedôvodné.

Matovič vlani narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD a dostal sa do konfliktu s Kaliňákom, ktorý mu chcel vziať mikrofón. Obaja politici podali v súvislosti s incidentom trestné oznámenie.