Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Miškovov SKOK by mal mať už polovicu podpisov na registráciu

Tlačová konferencia Juraja Miškova (na snímke uprostred) a prípravného výboru strany Slovenská občianska koalícia (SKOK!) v Bratislave 1. decembra 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Strana Juraja Miškova SKOK by už mala mať asi polovicu z 10.000 podpisov potrebných na registráciu. O zaregistrovanie možno požiada už na budúci mesiac, uviedol pre TASR Miškov.

Bratislava 12. januára (TASR) - Strana Juraja Miškova SKOK by už mala mať asi polovicu z 10.000 podpisov potrebných na registráciu. O zaregistrovanie možno požiada už na budúci mesiac, uviedol pre TASR Miškov.

"Podpisy sme zbierali pred sviatkami, počas sviatkov a pokračujeme aj v týchto dňoch. Robíme to veľmi poctivo, podľa mojich informácií by sme už mali mať polovicu z potrebného množstva podpisov pod strechou," povedal Miškov.

V súvislosti so záujemcami o spoluprácu uviedol, že pred Vianocami ich strana evidovala takmer 200. "A každý deň pribúdajú ďalší," doplnil.

Na otázku, či sú medzi nimi aj odídenci z pravicových strán, napríklad z SDKÚ-DS, odpovedal, že nelustruje ľudí ani z pohľadu predchádzajúceho členstva v inej strane.

"Chceme byť otvorenou stranou pre všetkých, ktorí vyznávajú rovnaké hodnoty. Chceme spolupracovať s každým, kto má záujem urobiť zo Slovenska dobre spravovanú krajinu šťastných ľudí," zdôraznil Miškov.

Vznik strany SKOK oznámil vlani v decembri. SKOK má byť občiansko-liberálna strana. Okrem exministra hospodárstva Miškova je v prípravnom výbore bývalý kancelár parlamentu Michal Nižňan, ďalej Monika Dimitriadu a Rastislav Antala.

Miškov vstúpil do politiky ako člen SaS. Stranu neskôr spolu s ďalšími členmi opustil. Pridali sa k hnutiu NOVA Daniela Lipšica, ktorú opustili tiež.