Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Ministerstvo kultúry podporí kultúru znevýhodnených skupín

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

Záujemcovia o dotáciu môžu začať posielať žiadosti. Posledný termín na registráciu a poslanie je 22. júla.

Bratislava 23. júna (TASR) – Ministerstvo kultúry SR podporí kultúru znevýhodnených skupín. Zverejnilo Výzvu na podporu projektov z programu Kultúra znevýhodnených skupín na rok 2020. TASR o tom informoval hovorca ministerstva Matúš Bystriansky.

Záujemcovia o dotáciu môžu začať posielať žiadosti. Posledný termín na registráciu a poslanie je 22. júla. O dotácie možno žiadať v štyroch oblastiach, a to živá kultúra a jej sprístupňovanie, vydavateľská a publikačná činnosť, periodická tlač a neformálne vzdelávanie a výskum.

Vyhlásiť výzvu umožnilo schválenie schémy štátnej pomoci a schémy minimálnej pomoci Protimonopolným úradom SR. Program Kultúra znevýhodnených skupín je zameraný na kultúrne aktivity zdravotne alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva, rozvoj ich kultúrnych práv a odstraňovanie bariér. Podporu môžu získať aj projekty pre ľudí ohrozených chudobou a sociálnym vylúčením, projekty zacielené na témy rovnosti príležitostí, prevencie a eliminácie všetkých foriem násilia, diskriminácie, rasizmu, xenofóbie a extrémizmu. Program je otvorený aj pre projekty venované výchove k tolerancii, posilneniu sociálnej a rodinnej súdržnosti a rozvoju medzikultúrneho dialógu.

Celé znenie výzvy je dostupné na webe Ministerstva kultúry SR.