Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Čas požiadať o dotáciu na kultúru znevýhodnených skupín sa kráti

Ilustračné foto. Foto: TASR

Rezort kultúry zverejnil výzvu v druhej polovici júna.

Bratislava 9. júla (TASR) – Organizátori kultúrnych aktivít zdravotne alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva majú už len necelé dva týždne na podanie žiadosti o dotáciu z programu Kultúra znevýhodnených skupín na rok 2020.

„Posledný termín na registráciu a poslanie žiadosti je v stredu 22. júla," pripomenul hovorca Ministerstva kultúry SR Matúš Bystriansky.

Rezort zverejnil výzvu v druhej polovici júna. Šancu získať podporu majú projekty pre ľudí, ktorí sú ohrození chudobou a sociálnym vylúčením, ako i projekty zacielené na témy rovnosti príležitostí či prevencie násilia, diskriminácie, rasizmu alebo extrémizmu.

„Výzva je tiež otvorená projektom, venovaným výchove k tolerancii, odstraňovaniu bariér, posilneniu sociálnej a rodinnej súdržnosti, či rozvoju medzikultúrneho dialógu," dodal Bystriansky. Podľa jeho slov chce ministerstvo o výsledku žiadostí informovať predkladateľov už v septembri.

Na program Kultúra znevýhodnených skupín ide od roku 2017 každoročne 980 000 eur. Vlani sa však nevyčerpali všetky peniaze, z 325 prihlásených projektov podporilo Ministerstvo kultúry 195 projektov celkovou sumou 820 400 eur.