Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Mladé talenty sa môžu prihlásiť do pripravovanej šou Virtuózi V4+

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nádejní umelci budú môcť svoj talent odprezentovať na televíznych obrazovkách v piatich epizódach na jeseň tohto roka.

Bratislava 24. mája (TASR) - Medzinárodná relácia Virtuózi V4+ aj tento rok očakáva prihlášky mladých talentov, ktorí chcú ukázať a porovnať svoje hudobné znalosti v oblasti vážnej hudby so súťažiacimi z krajín Vyšehradskej štvorky a Chorvátska. RTVS prinesie talentovú šou na obrazovky na jeseň. Záujemcovia sa môžu do aktuálneho ročníka súťaže prihlásiť do 15. júna. TASR o tom informoval PR manažér Filip Púchovský.

Talentová relácia klasickej hudby Virtuózi vznikla v roku 2014 a spôsobila revolúciu na maďarskom televíznom trhu. "Za pár týždňov sa stala jednou z najlepšie hodnotených relácií verejnoprávnej televízie, čím predbehla aj 'komerčné' programy súkromných staníc a od minulého roka sa jej vysielanie rozšírilo aj do ďalších krajín V4 a Srbska. V tomto roku sa predstavia aj súťažiaci z Chorvátska," priblížil Púchovský formát, ktorý sa sústreďuje na objavenie mladých hudobných talentov klasickej hudby. Reláciu súčasne vysielanú v piatich krajinách sledovalo v minulom roku takmer sedem miliónov televíznych divákov a v čase od ukončenia súťaže si ich pozrelo vyše 66 miliónov online divákov.

Do súťaže sa môžu prihlásiť talentovaní hráči na hudobné nástroje, ktorí do 31. júla nedovŕšia vek 19 rokov a nadaní speváci, ktorí do 31. júla nedovŕšia vek 24 rokov. Mladí umelci sa môžu prihlásiť na stránke https://virtuozok.hu/jelentkezes/ vyplnením údajov a nahratím videí. "Súčasťou videoprezentácie musí byť maximálne päť minút dlhá videonahrávka nie staršia ako šesť mesiacov, v ktorej uchádzač prezentuje svoje hudobné znalosti a video v trvaní 1-2 minúty, v ktorom sa uchádzač predstaví, porozpráva o sebe, o svojom vzťahu k hudbe, svojich koníčkoch a veciach, ktoré sú pre neho dôležité," dodávajú organizátori súťaže.

Nádejní umelci budú môcť svoj talent odprezentovať na televíznych obrazovkách v piatich epizódach na jeseň tohto roka. Počas dvoch kastingových epizód, dvoch semifinále a následného finále predstavia svoje výnimočné nadanie televíznym divákom v piatich krajinách. Na Slovensku odvysiela reláciu verejnoprávna televízia. "Počas semifinále a finále bude súťažiacich hodnotiť aj 'superporotca' Maestro Plácido Domingo. Moderátormi semifinále aj finále budú svetová hviezda, televízna legenda Thomas Gottschalk a hviezda poľských televíznych relácií Ida Nowakowska," uzavrel Púchovský.