Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Mladý Sýrčan zadržaný na košickom letisku zostáva vo väzbe

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rozruch spôsobil na košickom miestnom kúpalisku, keď niekoľko hodín sedel oblečený na tribúne a mobilom nakrúcal okolie.

Bratislava 29. júla (TASR) - Tridsaťšesťročný muž sýrskeho pôvodu s britským pasom, ktorého v pondelok (25. 7.) zadržala polícia na košickom letisku po tom, ako spôsobil rozruch na miestnom kúpalisku Červená hviezda, ostáva naďalej na Slovensku vo väzbe. Rozhodol o tom dnes okresný súd. Voči jeho rozhodnutiu sa však Sýrčan odvolal. Cudzinec je obvinený z útoku na verejného činiteľa, keďže ešte po zadržaní napadol v cele policajta. Vo svojom večernom spravodajstve o tom informovala televízia Markíza.

Na Slovensko prišiel Sýrčan, ktorý svoju totožnosť neprezradil a pred novinármi si zakrýval tvár, autobusom z Ukrajiny a neskôr mal namierené do Veľkej Británie. Rozruch spôsobil na košickom miestnom kúpalisku, keď niekoľko hodín sedel oblečený na tribúne a mobilom nakrúcal okolie. Pre jeho podozrivé správanie bola privolaná polícia, ktorá následne muža zadržala na letisku.