Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Minister P. Gajdoš rokoval s americkým veľvyslancom A. Sterlingom

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Palkovič

Témou spoločného stretnutia boli aj výdavky na obranu, minister potvrdil záväzok zo summitov vo Walese a vo Varšave a oboznámil veľvyslanca s navýšením rozpočtu už aj pre budúci rok.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes na pôde rezortu obrany rokoval s veľvyslancom Spojených štátov amerických Adamom Sterlingom. Hovorili o aktuálnych témach vzájomnej spolupráce.

Šéf slovenského rezortu obrany informoval amerického veľvyslanca o strategických dokumentoch, ktoré smerujú do Národnej rady SR. "Záleží nám na tom, aby modernizácia ozbrojených síl bola systémová a systematická a nie na báze ad hoc rozhodnutí. Dlhodobý plán rozvoja predstavuje plán investícií až do roku 2030," uviedol Gajdoš.

Témou spoločného stretnutia boli aj výdavky na obranu, minister potvrdil záväzok zo summitov vo Walese a vo Varšave a oboznámil veľvyslanca s navýšením rozpočtu už aj pre budúci rok. Hovorili spolu aj o vyslaní slovenských vojakov do Iraku, ktorí majú na výcvikovú aktivitu odísť ešte v tomto roku. V tejto súvislosti Gajdoš ubezpečil amerického veľvyslanca, že boj proti terorizmu patrí medzi priority Slovenska.

TASR informácie poskytla hovorkyňa rezortu Danka Capáková.