Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort obrany: Protipovodňové poldre ochránili takmer 40.000 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Celkovo 11 poldrov a ďalších 260 biotechnických opatrení postavil štátny podnik Vojenské lesy a majetky v roku 2015 a ďalších približne 20 chcú vybudovať z európskych fondov v najbližšom období.

Bratislava/Kežmarok 23. októbra (TASR) - Protipovodňové poldre v bývalom Vojenskom obvode Javorina v okrese Kežmarok ochránili pred povodňami takmer 40.000 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Celkovo 11 poldrov a ďalších 260 biotechnických opatrení postavil štátny podnik Vojenské lesy a majetky v roku 2015 a ďalších približne 20 chcú vybudovať z európskych fondov v najbližšom období. Počas utorkovej návštevy ministra obrany Petra Gajdoša (SNS) v Odštepnom závode Kežmarok o tom informoval generálny riaditeľ Vojenských lesov a majetkov Ján Jurica.

"To, že sa vďaka týmto poldrom zabránilo opakovaným živelným katastrofám v Kežmarku, Starej Ľubovni, Podolinci, Ľubici a ďalších priľahlých obciach má nevyčísliteľnú hodnotu. Preto podporujeme rozšírenie výstavby týchto poldrov aj do ďalších lokalít," povedal Gajdoš, ktorý odštepný závod patriaci pod rezort obrany navštívil pri príležitosti výjazdového rokovania vlády SR v Kežmarku.