Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort obrany upozorňuje na presuny vojenskej techniky cez územie SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Turanovič

Celkovo by malo ísť o štyri cestné presuny zahraničných vojsk, pričom pôjde predovšetkým o presun amerických a poľských vojakov v súvislosti s prepravou materiálu.

Bratislava 9. februára (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na presuny vojenskej techniky cez územie Slovenska. TASR informovala hovorkyňa MO SR Danka Capáková.

Rezort obrany upozorňuje obyvateľov Slovenska na presuny vojenskej techniky spojeneckých armád, ktoré sú naplánované v týždni od 12. do 18. februára 2018. "Celkovo by malo ísť o štyri cestné presuny zahraničných vojsk, pričom pôjde predovšetkým o presun amerických a poľských vojakov v súvislosti s prepravou materiálu," povedala Capáková.

V nasledujúcom týždni dáva MO SR do pozornosti tiež väčšie presuny a nadrozmerné náklady Ozbrojených síl SR na trase Prešov - Valaškovce, Hlohovec – Centrum výcviku Lešť a späť, Michalovce – Biela Hora a späť, ako aj prepravu nadrozmerného nákladu techniky na trase Nitra – Kolíňanský vrch a späť, Prešov – Trebišov a späť, Martin – Sučany a späť, ako aj na trase Valaškovce – Veľké Ozorovce a späť.