Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Modrí, Most-Híd: Nevyslovenie dôvery vláde prehĺbi chaos v krajine

Na archívnej snímke v popredí vpravo Mikuláš Dzurinda a naľavo László Sólymos. Foto: TASR Martin Baumann

Ódorov kabinet vo štvrtok nezískal dôveru parlamentu. Poslanci Národnej rady SR odmietli jeho programové vyhlásenie.

Bratislava 15. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR nevyslovením dôvery vláde Ľudovíta Ódora prehĺbili chaos v krajine. Myslí si to mimoparlamentná strana Modrí, Most-Híd (MM). Kritizuje aj spôsob vedenia rozpravy o programovom vyhlásení kabinetu. Vyplýva to z jej stanoviska.

"Výsledok štvrtkového hlasovania v NR SR nás neprekvapuje. Rovnako nás neprekvapuje, že prevažná väčšina poslancov sa rozhodla pre politický boj s premiérom a jeho ministrami, a to i napriek tomu, že sa v septembrových voľbách neuchádzajú o priazeň voličov," uviedla.

Je presvedčená, že Slovensko potrebuje konštruktívnu, vecnú a na skutočné problémy občanov orientovanú politiku. "Od vymenovania vlády odborníkov sme svedkami toho, že vládnuť sa dá aj inak, komunikovať sa dá aj slušne a konštruktívne," dodala.

Ódorov kabinet vo štvrtok nezískal dôveru parlamentu. Poslanci Národnej rady SR odmietli jeho programové vyhlásenie. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v zmysle ústavy vládu Ľudovíta Ódora poverí vykonávaním jej pôsobnosti až do zostavenia novej vlády, ktorá vzíde zo septembrových predčasných parlamentných volieb.