Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Podnikateľa Pavla R. zadržali pre podozrenie z objednávky vraždy

Pavol R., archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Vyšetrovanie mala NAKA začať na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v pondelok zadržali obvineného Pavla R. v súvislosti s vyšetrovaním trestného činu prípravy vraždy. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„V súčasnosti môžeme potvrdiť, že v súvislosti s vyšetrovaním prípravy vraždy bolo dnes vyšetrovateľom NAKA vznesené obvinenie štyrom osobám, pričom bola príslušníkmi NAKA zadržaná obvinená osoba Pavol R.,“ povedal Wäldl.

Portál sme.sk v pondelok priniesol informáciu, že vyšetrovanie bolo začaté na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Pavol R. mal byť podľa portálu podozrivý z toho, že si mal v roku 1997 v podsvetí objednať vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.