Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Vodič skončil v priekope, po nehode nafúkal 0,81 promile

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Nehoda sa stala dnes pri Spišskom Hrušove. Muž je nezranený, polícia mu zadržala vodičský prekaz. Podľa televízie JOJ išlo o bývalého ministra vnútra Gustáva Krajčiho.

Spišský Hrušov 21. októbra (TASR) – K dopravnej nehode došlo v sobotu napoludnie pri Spišskom Hrušove v okrese Spišská Nová Ves, keď vodič pod vplyvom alkoholu skončil s autom v priekope. Podľa televízie JOJ išlo o bývalého ministra vnútra Gustáva Krajčiho.

Polícia pre TASR uviedla, že podľa predbežných informácií krátko pred 12.00 h zišlo osobné motorové vozidlo zn. Nissan Pathfinder pred Spišským Hrušovom z cesty do priekopy. Vodič vo veku 66 rokov neutrpel žiadne zranenia. "Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,39 mg/l alkoholu v dychu. Na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda," konštatovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia vec dokumentuje ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. "Ďalšie informácie v tejto súvislosti nie je možné poskytnúť," uviedla Ivanová.

Hodnota 0,39 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu zodpovedá v prepočte 0,81 promile. Podľa televízie JOJ k nehode malo dôjsť na rovnom úseku cesty medzi obcami Spišský Hrušov a Jamník.

Gustáv Krajči (66) pôsobil ako minister vnútra v tretej vláde Vladimíra Mečiara, neskôr bol predsedom politickej strany Ľudová únia.