Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Václav K.,ktorého spájali so skupinou takáčovcov, sa prihlásil polícii

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Expolicajt je obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z nátlaku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z pokračovacieho podvodu. 

Bratislava 23. marca (TASR) – Po razii na skupinu takáčovcov polícii od konca januára unikalo šesť mužov. Medzi nimi bol aj bývalý policajt Václav K. Po tom, čo bol na úteku niekoľko týždňov, sa sám prihlásil na polícii. Ako prvý o tom informoval cas.sk.

"Po vykonaní nevyhnutných úkonov za účelom overenia totožnosti, môžeme v tejto chvíli potvrdiť, že dnes sa za účasti svojho advokáta dostavila na políciu obvinená osoba V. K., na ktorú bol vydaný príkaz na zatknutie," potvrdil Novému Času hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

"Sudca pre prípravné konanie na základe vydaného príkazu na zatknutie zobral obvineného V. K. do väzby. Dôvodom je možná obava z úteku. Obvinený podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd. Sťažnosť podal aj prokurátor," povedala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Vyšetrovateľ obvinil Václava K. zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z prečinu nátlaku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z pokračovacieho zločinu podvodu.  V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie päť až desať rokov.