Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pellegrini sa nemieni uchádzať o post predsedu Smeru-SD

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini počas tlačovej konferencie k aktuálnej politickej situácii v Bratislave 6. apríla 2018. Foto: TASR - Marko Erd

Predseda vlády tiež potvrdil, že nechce viesť vojnu s prezidentom SR Andrejom Kiskom, s ktorým mal bývalý premiér Fico napäté vzťahy.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini sa nemieni uchádzať o post predsedu strany a nahradiť na ňom Roberta Fica (Smer-SD). Je spokojný s tým, že sú pozície predsedu vlády a strany oddelené. Hovoril o tom v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy Pellegrini.

"Momentálne je lepšie, keď má strana silného predsedu a ja ako premiér sa môžem venovať exekutíve. Mne momentálne táto situácia vyhovuje, lebo mi to dáva viac času venovať sa výkonu, a som rád, že straníckym záležitostiam sa bude venovať predseda strany a generálny manažér," povedal Pellegrini.

Premiér sa neobáva toho, žeby mu Koaličná rada alebo predseda Smeru-SD Fico prikazoval, čo má robiť. "Neočakávam, že to bude tak, že Koaličná rada sa rozhodla a ty premiér a vláda to splníte," uviedol. Na Koaličnej rade zastupuje Smer-SD jeho predseda Robert Fico. Zúčastňovať sa na rokovaniach mieni aj premiér. V súvislosti s ľuďmi, s ktorými spolupracuje, uviedol, že sú rozumní a vedia robiť kompromisy.

Predseda vlády tiež potvrdil, že nechce viesť vojnu s prezidentom SR Andrejom Kiskom, s ktorým mal bývalý premiér Fico napäté vzťahy. "Ja mám s pánom prezidentom veľmi korektné vzťahy. Nemám dôvod viesť s pánom prezidentom vojnu," poznamenal Pellegrini. Poukazuje však, že tak ako prezident má právo komentovať dianie v spoločnosti, aj on ho má a bude reagovať.

Pellegrini opäť odpovedal aj na otázky ohľadom financovania jeho bytu. Trvá na tom, že si naň zarobil a že jeho financovanie vie dokázať. Uviedol, že odkedy pracuje, mal vždy nadštandardný príjem. Vysvetľovať mieni pred poslancami výboru pre nezlučiteľnosť funkcií a je presvedčený, že potom zmiznú všetky pochybnosti. "Odmietam akékoľvek špekulácie, je to len snaha nového premiéra hneď na začiatku pošpiniť," doplnil.