Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia obvinila šéfa ĽSNS M. Kotlebu z extrémizmu

Marián Kotleba Foto: TASR/Michal Svítok

Obvinenie súvisí s prípadom, keď v marci odovzdal v rámci charity šek v hodnote 1488 eur. Toto číslo má byť známe v neonacistickej symbolike. Marian K. tvrdí, že o obvinení sa dozvedel z médií.

Bratislava 28. júla (TASR) – Polícia obvinila poslanca Národnej rady (NR) SR Mariana K. za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru dňa 20.7.2017 vzniesol obvinenie osobe M. K. za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Ďalšie informácie vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nie je možné poskytnúť,“ povedal Wäldl.

Poslanec Marian K. tvrdí, že o obvinení sa dozvedel z médií a uznesenie mu zatiaľ nebolo doručené. "Ak budem mať informácie, budem na to reagovať," uviedol.

Podľa medializovaných informácií má obvinenie súvisieť s prípadom, keď v marci tohto roka Marian K. odovzdal v rámci charity rodinám šek v hodnote 1488 eur. Toto číslo má byť známe v neonacistickej symbolike.