Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér: Rozvod medzi Britániou a EÚ musí skončiť víťazstvom Únie

Predseda vlády SR Robert Fic. Foto: TASR - Michal Svítok

Ak by si totiž Británia vyrokovala lepšie podmienky ako Únia, bola by to politická prehra. V dnešnej diskusnej relácii RTVS to povedal predseda vlády Robert Fico

Bratislava 29. apríla (TASR) - Rozvod medzi Veľkou Britániou a Európskou úniou (EÚ) musí skončiť víťazstvom Únie. Ak by si totiž Británia vyrokovala lepšie podmienky ako Únia, bola by to politická prehra. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).



"Tento rozvod medzi Britániou a Úniou musí skončiť víťazstvom Únie. Akonáhle by Veľká Británia vyrokovala lepšie podmienky, tak by to bol veľmi zlý príklad pre ľudí, ktorí chcú z Únie odísť. Preto verím, že vyrokujeme také podmienky, ktoré budú pre nás lepšie ako pre Britániu. Inak to bude absolútna politická prehra," uviedol Fico.

Zopakoval, že je dohoda 27 členských štátov EÚ na spoločnom postupe v rokovaní s Veľkou Britániou. "Pretože ak by sme rokovali individuálne, bilaterálne, mohla by si niektorá krajina vyrokovať lepšie pozície, čo nemôžeme akceptovať," vysvetlil.

Zdôraznil, že je dôležité, aby naši občania, ktorí už sú vo Veľkej Británii, neboli poškodení odchodom Británie z Únie a aby mali rovnaké práva ako britskí občania.