Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Sudkyňa schválila reštrukturalizačný plán Váhostavu-SK

Juraj Široký Foto: TASR/Martin Baumann

Termín na posúdenie plánu, ktorý už predtým schválili veritelia Váhostavu-SK, uplynul v piatok (22.5.).

Bratislava 25. mája (TASR) - Reštrukturalizačný plán stavebnej firmy Váhostav-SK sudkyňa Katarína Bartalská schválila. S odvolaním sa na dva zdroje blízke justícii o tom na svojej internetovej stránke informuje Denník N. Oficiálny bude tento verdikt po zverejnení v Obchodnom vestníku.

Termín na posúdenie plánu, ktorý už predtým schválili veritelia Váhostavu-SK, uplynul v piatok (22.5.). Sudkyňa v zákonnej lehote 15 dní mala rozhodnúť, či schváli plán vyškrtať 85 % dlhov voči malým veriteľom, alebo firmu pošle do konkurzu. Ten by znamenal rozpredaj spoločnosti.

K rozhodnutiu o reštrukturalizačnom pláne sa nevie vyjadriť ani Váhostav-SK, keďže ním ešte nedisponuje. "Spoločnosti Váhostav-SK, a.s., nebolo zatiaľ doručené uznesenie súdu o potvrdení/zamietnutí reštrukturalizačného plánu," uviedol pre TASR hovorca spoločnosti Tomáš Halán.


Túto možnosť by mala Bartalská vtedy, keby si myslela, že reštrukturalizácia bola v rozpore so zákonmi. Sudkyňa však na to zrejme dôvody nevidela, dodáva Denník N.