Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Tragická sánkovačka v stredisku Plejsy bude mať súdnu dohru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prokuratúra obžalovala doposiaľ obvinenú 31-ročnú učiteľku po tom, ako polícia odstránila nedostatky vyšetrovacieho spisu, ktorý doplnila.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Učiteľka, ktorá je podľa polície zodpovedná za smrť školáčky na lyžiarskom výcviku v stredisku Plejsy v marci 2016, pôjde pred súd. Informovala o tom televízia Markíza vo večernej spravodajskej relácii.

Podľa jej informácií prokuratúra obžalovala doposiaľ obvinenú 31-ročnú učiteľku po tom, ako polícia odstránila nedostatky vyšetrovacieho spisu, ktorý doplnila. Ako ďalej uviedla TV Markíza, v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Tretieho marca 2016 došlo v lyžiarskom stredisku Krompachy – Plejsy k tragickej nehode. Na neosvetlenom lyžiarskom svahu sa sánkovali maloleté deti z Košíc, účastníci lyžiarskeho výcvikového kurzu. Dve z nich, dievčatá vo veku 12 a 13 rokov, prešli na strmú časť zjazdovky, kde sa spustili na snehových klzákoch. V dôsledku rýchlej jazdy nedokázali klzák ovládať ani zastaviť a následne narazili do stromov a skál nachádzajúcich sa vedľa zjazdovky. Utrpeli vážne zranenia a mladšie z nich zraneniam podľahlo.