Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Údajný boss takáčovcov Ľubomír K. sa dostal na slobodu

Na snímke Ľubomír K. (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Špecializovaný trestný súd ho prepustil z väzby na kauciu vo výške 100.000 eur.

Bratislava 24. júla (TASR) - Údajný boss skupiny takáčovcov Ľubomír K., prezývaný Kudla, sa dostal na slobodu. Špecializovaný trestný súd ho prepustil z väzby na kauciu vo výške 100.000 eur. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk a vo svojom večernom spravodajstve na to upozornila aj televízia Markíza.

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhodol 21. júla o prepustení z väzby na slobodu obvineného Ing. Ľ. K.," povedala pre portál i televíziu hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. Súd podľa jej slov nahradil väzbu prijatím peňažnej záruky vo výške 100.000 eur, ako aj dohľadom probačného a mediačného úradníka. Obvinenému súd uložil povinnosť oznámiť mu každú zmenu miesta pobytu.

Televízia i portál informujú, že o tento prípad sa zaujíma aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Ten si vyžiadal stanovisko špeciálneho prokurátora k zákonnosti rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu. Taktiež aj zákonnosti postupu prokurátora.

Koncom januára rozbehla polícia akciu, pri ktorej zatkli 13 ľudí. Polícia išla po skupine takzvaných takáčovcov. Obvinení sa podľa prokuratúry dopustili viacerých trestných činov, ako napríklad založenie zločineckej skupiny, hrubý nátlak či podvod. Medzi obvinenými bol aj údajný boss skupiny Ľubomír K., prezývaný Kudla. Ten všetky obvinenie odmietal. Vo februári ho do väzby poslal Najvyšší súd SR. Teraz sa dostal na slobodu na kauciu.