Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Tragédia v železiarňach v Podbrezovej: Muž spadol do horúceho železa

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Železo malo teplotu 1500 stupňov Celzia. Jeho kolega mal do neho naraziť pracovným strojom tak nešťastne, že Ján sa prepadol cez šachtu.

Bratislava/Podbrezová 27. marca (TASR) – V železiarňach v Podbrezovej sa dnes ráno stala tragédia. Ako informuje portál cas.sk, 44-ročný pracovník železiarní spadol cez šachtu na odpad do horúceho železa s teplotou okolo 1500 stupňov Celzia.

Podľa predbežných zistení Ján meral teplotu horúceho železa. Jeho kolega mal do neho naraziť pracovným strojom tak nešťastne, že Ján sa prepadol cez šachtu.

Prípadom sa zaoberá polícia i inšpektori práce, pre portál to potvrdil hlavný inšpektor práce Banskobystrického kraja František Košč.

"Prípad vyšetruje polícia a pracovníci Inšpektorátu práce Banská Bystrica v súčinnosti s odborom Bezpečnosti práce a životného prostredia ŽP, a. s. Vedenie spoločnosti ŽP vyslovuje hlbokú ľútosť a úprimnú sústrasť rodine," uvádza sa v stanovisku.

Ako pre TASR uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a v prípade bola nariadená súdna pitva. Nebohý bol z Mýta pod Ďumbierom a podľa polície k jeho smrti došlo pri vykonávaní pracovnej činnosti pri elektrickej oblúkovej peci. Okolnosti úmrtia vyšetrujú.