Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Na prioritách pre obranu do programového vyhlásenia sa pracuje

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Členovia vlády majú predostrieť svoje návrhy programového vyhlásenia do 3. apríla.

Bratislava 25. marca (TASR) - Priority pre oblasť obrany do programového vyhlásenia vlády sú momentálne v stave rozpracovania. Vychádzať budú z vízií a cieľov predstavených občanom v programoch jednotlivých koaličných strán. Ako pre TASR priblížila hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková, skôr ako budú konkrétne body odsúhlasené a zverejnené, bude do ich finalizácie zapojená aj odborná verejnosť a nezávislí bezpečnostní experti.

"V súlade s už deklarovanými cieľmi strán koalície je transparentná modernizácia a zameranie sa na skutočné priority pri vyzbrojovaní MO SR, dôslednejšie plnenie medzinárodných záväzkov, dôraz na zlepšovanie podmienok profesionálnych vojakov, prispôsobenie rezortu obrany potrebám a hrozbám 21. storočia a zvýšenie dôvery rezortu obrany v očiach verejnosti, najmä cez jeho väčšie otvorenie smerom k občanom SR," uviedla hovorkyňa.

Členovia vlády majú predostrieť svoje návrhy programového vyhlásenia do 3. apríla. Z nich bude vypracovaný konečný návrh, ktorý má premiér Igor Matovič predložiť do 13. apríla.