Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Most-Híd: Musíme sa spájať, nie rozdeľovať

Na snímke zľava predseda strany Most-Híd Béla Bugár, podpredseda strany Most-Híd Peter Antal a poslanec NR SR Elemér Jakab počas tlačovej koferencie po zasadnutí Republikovej rady strany Most-Híd 17. novembra 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Republiková rada Mosta-Híd preto vyzýva všetkých k zodpovednosti a rozvážnemu konaniu v nasledujúcom období, v ktorom čakajú Slovensko dôležité výzvy.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Čoraz viac politikov v našom bezprostrednom okolí sa inšpiruje autoritárskym štýlom politiky a snaží sa zavádzať nedemokratické prvky. Musíme byť preto ešte viac ostražití a demokraciu si chrániť. Uznesenie v takomto znení v sobotu prijala Republiková rada Mosta-Híd s tým, že dôležité je spájať, nie rozdeľovať sa.

"Dnes, keď sa naša spoločnosť čoraz viac rozdeľuje a približuje sa k úrovni 90. rokov minulého storočia, musíme všetci občania spoločne, vrátane koaličných, ale aj opozičných politikov, médií, mimovládnych organizácii a súkromného sektoru, robiť všetko pre to, aby sa spoločnosť ešte viac nerozdeľovala, ale naopak spájala. Vytváranie konšpiračných teórií, vyvolávanie vášní, prehlbovanie nedôvery v štát môže priniesť zopár politických bodov pre jednu či druhú stranu, ale Slovensku ako celku to nepomôže," tvrdia bugárovci, podľa ktorých na konci nebude nikto víťazom, ale môžeme byť všetci porazení.

Republiková rada Mosta-Híd preto vyzýva všetkých k zodpovednosti a rozvážnemu konaniu v nasledujúcom období, v ktorom čakajú Slovensko dôležité výzvy.

Druhé prijaté uznesenie je podporou poslaneckého klubu Mosta-Híd pri presadzovaní zásadných opatrení na podporu mladých rodín v parlamente. "Presadenie zákonov, ktoré zdvojnásobia daňový bonus na deti do šesť rokov a zavedú štartovacie pôžičky pre novomanželov považujeme za významný krok k plneniu programového vyhlásenia vlády, ktoré podporu rodiny vníma aj ako prioritný nástroj na riešenie negatívneho demografického vývoja," deklaruje strana.

Tretie uznesenie podporuje opatrenia zlepšujúce stav životného prostredia na Slovensku pre čistejšiu a zdravšiu krajinu najmä z hľadiska predchádzania odpadov a zachovania a zlepšenia stavu národných parkov. Na úrovni koalície preto presadzuje zákon o ochrane prírody, Envirostratégie 2030 a zavedenie zálohovania PET fliaš a plechoviek.