Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Most-Híd chce zabojovať o šéfa TTSK, navrhuje J. Nagya

Podľa hovorkyne Zuzany Bačiak Masarykovej sa budú bugárovci usilovať získať pre Nagya podporu strán KDH, SDKÚ-DS a SMK.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Strana Most-Híd chce zabojovať o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) s vlastným kandidátom. Krajské predsedníctvo strany navrhuje poslanca Národnej rady SR a exministra životného prostredia Józsefa Nagya.

"Vzhľadom na to, že doteraz sa nepodarilo získať širšiu podporu pre žiadneho kandidáta, ani pre pána Uhliarika, Krajské predsedníctvo strany Most-Híd v Trnavskom kraji sa rozhodlo navrhnúť do volieb do vyšších územných celkov na funkciu predsedu vlastného kandidáta. Je ním József Nagy," odôvodnil Most-Híd vo svojom stanovisku.

Podľa hovorkyne Zuzany Bačiak Masarykovej sa budú bugárovci usilovať získať pre Nagya podporu strán KDH, SDKÚ-DS a SMK. Kresťanskí demokrati majú ambíciu v Trnave kandidovať exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Vládny Smer-SD zatiaľ o svojom kandidátovi v kraji nerozhodol.

Šéfka Smeru-SD v Trnavskom kraji Renáta Zmajkovičová odmietla špekulácie, že sociálni demokrati uvažovali o podpore bývalého trnavského krajského policajného riaditeľa Bystríka Stanka či súčasného predsedu Tibora Mikuša. "Máme pred sebou ešte ďalšie rozhovory s politickými stranami, v tejto chvíli nemáme absolútne nič uzavreté. Ani ostatné politické strany, okrem KDH, ešte o svojom kandidátovi nehovoria," podotkla.