Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

MOST-HÍD: Premiér by mal odvolať ministra zdravotníctva V. Čisláka

Minister zdravotníctva SR Viliam Čislák počas tlačovej konferencie k aktuálnym témam v rezorte v Bratislave, 10. decembra 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Posledné udalosti v žilinskej nemocnici podľa neho len ďalej potvrdzujú, že nezvláda riadenie svojho rezortu.

Bratislava 31. marca (TASR) – Predseda vlády SR Robert Fico by mal podľa šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára okamžite konať a odvolať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD). Posledné udalosti v žilinskej nemocnici podľa neho len ďalej potvrdzujú, že nezvláda riadenie svojho rezortu.

"Po tom, čo pre zlú hygienickú situáciu na preplnenom internom oddelení najskôr podalo výpoveď 13 lekárov a neskôr sa k nim pridalo aj 64 sestier zo štyroch oddelení, minister na nátlak premiéra musel konať,"
povedal Bugár.

Šéf Mosta-Híd tvrdí, že Čislák síce odvolal riaditeľa žilinskej fakultnej nemocnice Štefana Voláka a dvoch námestníkov, nový poverený riaditeľ Pavol Drugaj však podľa neho pokračuje v ich šľapajach.

"Prepustenie 13 lekárov, ktorí poukázali na neúnosné podmienky, je výsmechom nielen ľuďom, ale aj premiérovi Robertovi Ficovi. Potvrdzuje to skutočnosť, že v zdravotníctve panuje chaos," dodal.

Pred dvoma týždňami strany OľaNO, NOVA a SaS oznámili, že zbierajú podpisy na iniciovanie mimoriadneho zasadnutia pléna, na ktorom chcú ministra zdravotníctva odvolávať. Tieto tri subjekty majú v parlamente spolu 22 hlasov.

Šéf hnutia NOVA Daniel Lipšic tvrdí, že Čislák bol v skutočnosti za ministra nominovaný, aby zakryl kauzu nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou, pre ktorý vo funkcii skončila v novembri jeho predchodkyňa Zuzana Zvolenská.