Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Most ľutuje rušenie vicepremiéra pre menšiny, splnomocnenca víta

Ustanovenie splnomocnenca vlády pre otázky menšín a občiansku spoločnosť víta. Považuje ho za minimálny krok správnym smerom.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Strane Most-Híd je ľúto, že sa ruší úrad podpredsedu vlády pre národnostné menšiny. Ustanovenie splnomocnenca vlády pre otázky menšín a občiansku spoločnosť víta. Považuje ho za minimálny krok správnym smerom. Most-Híd to uviedol v stanovisku k programovému vyhláseniu vlády Roberta Fica (Smer-SD).

Dokument je podľa strany Bélu Bugára všeobecný. Strana verí, že všeobecná rovina vládneho programu znamená aj otvorenosť k hľadaniu širokého politického konsenzu pri riešení najzávažnejších otázok vývoja spoločnosti v nasledujúcich štyroch rokoch.

Most-Híd si zároveň myslí, že aj ten najkonkrétnejší vládny program má význam len vtedy, ak je vôľa a sila ho zrealizovať. "V prípade jednofarebnej vlády je táto možnosť reálnejšia. Preto naši poslanci prednesú konkrétne návrhy na jeho obohatenie na zasadnutí parlamentu," uviedla v stanovisku hovorkyňa Mostu-Híd Zuzana Bačiak Masaryková.

Vláda schválila svoje programové vyhlásenie v piatok 27. apríla. Do Národnej rady SR sa dostane v stredu 2. mája, kedy sa začne parlamentná schôdza. Poslanci na nej budú hlasovať o dôvere súčasnému kabinetu.