Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Mrazivé počasie komplikuje železničnú dopravu, viaceré vlaky meškali

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Zachar

Železničná spoločnosť Slovensko sa ospravedlňuje za nepríjemnosti pri cestovaní a odporúča pred cestou sa informovať o aktuálnej situácii na staniciach alebo v Kontaktnom centre ZSSK

Bratislava 8. januára (TASR) – Mrazivé počasie komplikuje aj železničnú dopravu na Slovensku a v zahraničí. Niektoré vlaky dnes meškali aj okolo dvoch hodín. Na internetovej stránke slovakrail.sk o tom informoval hovorca a riaditeľ Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.




„Vysoké mrazy a silný vietor spôsobujú v súčasnosti najmä technické problémy súvisiace so zamŕzaním technologických častí rušňov a vozňov. Zamrznuté vozne je potrebné z vlaku vyradiť, prípadne nahradiť, následkom čoho dochádza k meškaniam vlakov,“ vysvetlil Kováč.

Nízke teploty na viacerých miestach Slovenska spôsobili tzv. lom koľaje a vlaky týmito úsekmi dočasne prechádzajú iba s obmedzeniami, čo tiež negatívne vplýva na plynulosť jazdy vlakov.

Zima zároveň spôsobuje problémy aj v zahraničí. Následkom poškodeného trolejového vedenia na území Maďarska výrazne meškajú vlaky na linke Budapešť – Bratislava – Praha – Berlín.

„Železničná spoločnosť Slovensko sa ospravedlňuje za nepríjemnosti pri cestovaní a odporúča pred cestou sa informovať o aktuálnej situácii na staniciach alebo v Kontaktnom centre ZSSK,“ uzavrel Kováč.