Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Stále nevyhlásili priame vyzvania v rámci plánu obnovy v justícii

Na snímke budova Ministerstva spravodlivosti SR a Centra právnej pomoci v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prvá fáza rekonštrukcie budov súdov sa týka zabezpečenia investičnej štúdie, projektovej dokumentácie a inžinierskej činnosti.

Bratislava 22. júla (TASR) - Priame vyzvania v rámci plánu obnovy v justícii stále nevyhlásili. Malo by sa tak stať počas tretieho štvrťroka 2022. TASR to potvrdil hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

Podľa pôvodného harmonogramu malo byť priame vyzvanie v rámci prvej fázy rekonštrukcie budov súdov vyhlásené už na začiatku marca. Bolo však potrebné čakať na konečné prijatie reformy súdnej mapy. Rezort spravodlivosti v tejto súvislosti požiadal Národnú implementačnú a koordinačnú autoritu Úradu vlády SR o schválenie aktualizácie harmonogramu priamych vyzvaní.

"Po vyhodnotení úvodných investičných štúdií, ktoré v súčasnosti realizuje MS SR s vybranými inštitúciami súdneho systému, ako aj v nadväznosti na proces schvaľovania harmonogramu priamych vyzvaní a vyzvaní samotných sa predpokladá začatie priamych vyzvaní dotknutých súdov zo strany MS SR pre prvú fázu rekonštrukcií budov súdov počas obdobia tretieho kvartálu 2022," priblížil hovorca.

Prvá fáza rekonštrukcie budov súdov sa týka zabezpečenia investičnej štúdie, projektovej dokumentácie a inžinierskej činnosti. Neskôr sa počíta s vyhlásením priamych vyzvaní na budovanie a podporu analytických kapacít vybraných inštitúcií súdneho systému na účel vybudovania analytickej platformy. Tiež s druhou fázou rekonštrukcie budov súdov.

Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii.