Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Rezort školstva: Rektori už vedia, ako sa bude riešiť bezpečnosť

Na snímke policajné auto pred budovou Fakulty managementu a Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského na Odbojárov 10 v Bratislave 13. februára 2024. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rezorty takisto realizujú Dotazník k ochrane mäkkých cieľov pre základné a stredné školy napojené na Rezortný informačný systém.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Rektori vysokých škôl (VŠ) na Slovensku už vedia, ako bude rezort školstva riešiť bezpečnosť na VŠ. Zúčastnili sa na pracovných stretnutiach na krajských riaditeľstvách Policajného zboru (PZ). Posledné sa konalo v stredu. Pre TASR to priblížili z Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.

"Cieľom stretnutí bolo informovať predstaviteľov VŠ o pripravovaných zámeroch rezortov vnútra a školstva a aj PZ," uviedli. Pripomenuli, že MŠVVaM poskytne VŠ financie na zrealizovanie bezpečnostných auditov. Tie sa budú podľa ich slov zadávať na základe bezpečnostných štandardov. "O podrobnostiach k bezpečnostným štandardom na VŠ budú predstavitelia rezortov informovať v priebehu budúceho týždňa," avizovali z ministerstva.

Rezorty takisto realizujú Dotazník k ochrane mäkkých cieľov pre základné a stredné školy napojené na Rezortný informačný systém. Z ministerstva školstva poznamenali, že sa vypĺňa v súčinnosti s určeným príslušníkom Policajného zboru.