Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Rezort školstva vyhlásil výzvu na rozvoj športovej infraštruktúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Maximálna výška príspevku pre jeden projekt je 1,1 milióna eur. Minimálna hodnota oprávnených výdavkov projektu je 100.000 eur.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu s cieľom vybudovať novú športovú infraštruktúru na Slovensku a zmodernizovať či zrekonštruovať už existujúcu. O financie sa môžu uchádzať športové organizácie i samosprávy. Na výzvu je vyčlenených 17 miliónov eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVaŠ.

Maximálna výška príspevku pre jeden projekt je 1,1 milióna eur. Minimálna hodnota oprávnených výdavkov projektu je 100.000 eur. Žiadateľ je povinný zabezpečiť spolufinancovanie projektu minimálne vo výške 30 percent z celkových oprávnených nákladov na projekt. Výzva trvá do 29. februára 2024, zverejnil ju Fond na podporu športu.

"O finančný príspevok sa môže uchádzať športová organizácia, obec, vrátane mestských častí hlavného mesta Bratislava a mesta Košice, vyšší územný celok, verejná vysoká škola, regionálny úrad školskej správy či štátom uznaná cirkev alebo náboženská spoločnosť ako zriaďovatelia základnej školy, spojenej školy, ktorej základná škola je organizačnou zložkou, základnej školy s materskou školou a strednej školy," priblížili z rezortu.