Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Tretí štátny tajomník rezortu školstva J. Gönci sa ujal funkcie

Na archívnej snímke Jozef Gönci. Foto: TASR/Michal Svítok

Do jeho pôsobnosti bude patriť oblasť športu.

Bratislava 8. januára (TASR) - Bývalý úspešný športový strelec a olympijský medailista Jozef Gönci sa v pondelok (7.1.) ujal funkcie štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR. Do jeho pôsobnosti bude patriť oblasť športu, informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

"Tretieho štátneho tajomníka v rezorte vnímam ako vítanú posilu. Agenda ministerstva je veľmi rozsiahla a šport bol neprávom často v istom úzadí. Teraz sa nám otvárajú nové možnosti na efektívnu podporu tejto oblasti v celej jej šírke od amatérskeho a školského športu až po profesionálny šport a reprezentáciu," zhodnotila ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS).

Gönci sa už počas reprezentačnej kariéry angažoval v športovom hnutí ako predseda komisie športovcov Slovenského olympijského výboru (SOV). V roku 2016 bol zvolený za člena výkonného výboru SOV a stal sa viceprezidentom SOV. Do funkcie štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre šport ho vymenovala vláda SR 12. decembra 2018.