Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra ešte nevybral dodávateľa tabuliek s evidenčným číslom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Ministerstvo vnútra vyhlásilo súťaž na obstaranie tabuliek s evidenčným číslom vlani v novembri.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR dosiaľ nevybralo nového výrobcu a dodávateľa tabuliek s evidenčným číslom. Termín na predkladanie ponúk niekoľkokrát posunulo. Dôvodom bolo konanie o námietkach jedného zo záujemcov a následnom odvolaní. Pre TASR to uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru MV SR. Podľa aktuálneho oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) môžu uchádzači predkladať ponuky do 27. apríla.

"Dôvodom postupného predlžovania lehoty na prekladanie ponúk z decembra 2020 na apríl 2021 bolo konanie o námietkach jedného zo záujemcov proti súťažným podkladom a následné konanie o odvolaní pred radou Úradu pre verejné obstarávanie," vysvetlila Paulenová. Ako dodala, Rada ÚVO v druhostupňovom rozhodnutí námietky záujemcu zamietla. Posledné predĺženie lehoty bolo podľa rezortu spôsobené zverejnením doplnenia súťažných podkladov.

MV SR vyhlásilo súťaž na obstaranie tabuliek s evidenčným číslom vlani v novembri. Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 27,7 milióna eur bez DPH. Rezort chce nakúpiť tabuľky s evidenčným číslom (EČ), s osobitným EČ, so zvláštnym EČ, pre čiastočne a plne elektronické autá, nosiče bicyklov a ďalšie. Súčasťou zákazky sú aj služby súvisiace s výrobou, skladovaním a dodaním tabuliek.