Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Saková podpísala kolektívne zmluvy pre zamestnancov rezortu vnútra

Na archívnej snímke ministerka vnútra Denisa Saková. Foto: TASR - Marko Erd

Kolektívne zmluvy upravujú podľa rezortu aj tvorbu sociálneho fondu, v budúcom roku to bude 1,1 percenta pre všetky skupiny zamestnancov.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) podpísala kolektívne zmluvy na roky 2019-2020 pre všetky skupiny zamestnancov rezortu vnútra. Okrem avizovaného zvýšenia platov o desať percent od januára 2019 a v rovnakej výške aj od januára 2020 sa ministerstvo vnútra dohodlo s odborármi na zvýšení dovolenky zamestnancov o jeden týždeň nad rámec Zákonníka práce.

"Kolektívne zmluvy uzatvorené v záujme vytvárania priaznivejších pracovných podmienok sú výsledkom rokovaní so zástupcami jednotlivých odborových zväzov," ozrejmil rezort vnútra. Doplnil, že od apríla 2019 budú zamestnanci ministerstva dostávať stravné poukážky v hodnote štyri eurá na deň.

Kolektívne zmluvy upravujú podľa rezortu aj tvorbu sociálneho fondu, v budúcom roku to bude 1,1 percenta pre všetky skupiny zamestnancov. "Súčasťou kolektívnych zmlúv je okrem iného zavedenie pružného pracovného času na pracoviskách, kde o to požiada odborová organizácia a prevádzkové podmienky to umožnia," doplnilo ministerstvo.

Zmluvy podpísala ministerka vnútra a generálny tajomník služobného úradu MV SR Ondrej Varačka s policajtmi, hasičmi, horskými záchranármi, civilnými štátnymi zamestnancami a civilnými zamestnancami vykonávajúcimi práce vo verejnom záujme.