Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra sa snaží zlepšovať situáciu na oddeleniach dokladov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Dovolenky pracovníčok plánujú tak, aby neohrozili letnú sezónu alebo vydávanie dokladov.

Bratislava 17. júla (TASR) – Ministerstvo vnútra SR sa snaží prostredníctvom viacerých opatrení zlepšovať situáciu na oddeleniach dokladov. Ako ďalej povedala ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD), situácia je však každý rok rovnaká a ľudia stoja v radoch.

"Každý rok od januára komunikujeme s médiami, aby sme občanov upovedomili o tom, že sa blíži letná sezóna, a že znovu bude ten istý problém s vybavovaním dokladov," uviedla šéfka rezortu, podľa ktorej faktom zostáva, že všetci si doklady vybavujú na poslednú chvíľu.

Rezort sa však snaží situáciu riešiť a prostredníctvom operatívnych opatrení ju zlepšovať. "Personalizačné centrum, ktoré vyrába cestovné doklady, pracuje od júna na dve zmeny namiesto jednej. Takisto pristupujeme k posilneniu jednotlivých oddelení vydávania dokladov, čo sa týka ľudských zdrojov," povedala Saková.

Dovolenky pracovníčok plánujú podľa jej slov tak, aby neohrozili letnú sezónu alebo vydávanie dokladov. "To znamená, že dovolenky presúvame na druhú polovicu letných prázdnin," poznamenala.

Situácia je však podľa ministerky každý rok rovnaká. "Rady sa objavujú, ľudia tam musia čakať, aby podali žiadosť. Snažíme sa na tých klientskych pracoviskách a oddeleniach dokladov, kde situáciu monitorujeme a sú tam dlhšie čakacie doby, posúvať úradné hodiny podľa toho, či to je alebo nie je potrebné," vysvetlila šéfka rezortu vnútra.

Ľudia si podľa nej na vybavenie dokladov vyberajú pondelky a stredy, čakacie doby tak počas týždňa nie sú rovnaké. Práve v pondelky a stredy sú na oddeleniach dokladov najdlhšie stránkové hodiny. "Občania si to nechajú na tieto dva dni a nerozloží sa to priemerne na celý týždeň," dodala na záver Saková.