Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

REZORT VNÚTRA: Slovenské orgány sa úmyselne nepodieľali na únose

Trinh Xuan Thanh reční v súdnej sieni 8. januára 2018 v Hanoji. Foto: TASR/AP

Popis únosu podnikateľa z Bratislavy za pomoci polície SR a použitia vládneho špeciálu označilo ministerstvo za úplný nezmysel s tým, že obsahuje samé výmysly a klamstvá.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Slovenské orgány sa úmyselne žiadnym spôsobom nepodieľali na únose vietnamského občana do zahraničia. V reakcii na vo štvrtok medializované informácie o únose vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha to uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Petar Lazarov.

Popis únosu podnikateľa z Bratislavy za pomoci slovenskej polície a použitia vládneho špeciálu, ktorý vo štvrtok zverejnil Denník N, označilo ministerstvo za úplný nezmysel s tým, že obsahuje samé výmysly a klamstvá a ide o čisté sci-fi jeho autora.



"Napríklad riaditeľ protokolu rezortu vnútra Radovan Čulák nikdy nevidel žiadneho dobitého či opitého človeka a nikdy ho nekázal preložiť z jedného auta do druhého, ako to popisuje článok. Veta 'Kali o tom vie, je to štátny záujem,' ani žiadna podobná nikdy nezaznela," povedal Lazarov.

Poukázal, že o prípadnom vyšetrovaní prípadu na Slovensku môžu rozhodnúť orgány činné v trestnom konaní a nie rezort vnútra. "MV SR poskytuje nemeckým vyšetrovateľom maximálnu súčinnosť a bude tak robiť aj naďalej," doplnil.

Generálna prokuratúra SR v stredu (1.8.) uviedla, že v predmetnej trestnej veci majú právomoc vykonávať úkony trestného konania zatiaľ len nemecké justičné orgány.