Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra vyhlási súťaž na obstaranie tabuliek s evidenčným číslom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Momentálne sa uskutočňuje finalizácia súťažných podkladov.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Verejnú súťaž na obstaranie tabuliek s evidenčným číslom plánuje Ministerstvo vnútra (MV) SR vyhlásiť v najbližších dňoch. Momentálne sa uskutočňuje finalizácia súťažných podkladov. Pre TASR to uviedol tlačový odbor MV SR.

Predpokladaná hodnota zákazky je zatiaľ stanovená na vyše 27,7 milióna eur bez DPH a podľa ministerstva vychádza z cien dosiahnutých v predchádzajúcom neúspešnom obstarávaní. "Skutočnú cenu, za ktorú bude MV SR tabuľky nakupovať, vygeneruje až verejná súťaž, ktorú čoskoro vyhlásime," doplnil rezort.

Podľa predbežného oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) bude rezort vnútra hľadať dodávateľa na viacero typov tabuliek s evidenčným číslom (EČ) a ich duplikátov. Súčasťou zákazky sú aj služby súvisiace s výrobou, skladovaním a dodaním tabuliek.

MV SR vyhlásilo po prvý raz verejné obstarávanie na tabuľky s EČ v auguste 2019 po tom, ako bezodplatne získalo do vlastníctva ich dizajny. Predpokladaná hodnota zákazky bola skoro 34,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). ÚVO po kontrole nariadil zrušiť zákazku v máji tohto roka, ministerstvo sa neodvolalo.