Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Minister Drucker opäť hľadá šéfov viacerých nemocníc

Na snímke minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Foto: TASR/Michal Svítok

Ide o fakultné nemocnice v Nitre, Žiline či Trenčíne. Výberové konanie vyhlásil aj v Národnom ústave reumatických chorôb v Piešťanoch, Národnej transfúznej službe SR a Záchrannej službe Košice.

Bratislava 28. augusta (TASR) – Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) opäť hľadá vedenie do viacerých štátnych nemocníc. Ide o fakultné nemocnice v Nitre, Žiline či Trenčíne.

Výberové konanie vyhlásil aj na vedúce funkcie v Národnom ústave reumatických chorôb v Piešťanoch, Národnej transfúznej službe SR v Bratislave a Záchrannej službe Košice. Rezort zdravotníctva o tom informuje na svojom webe.

V nemocniciach vznikla nedávno takzvaná Rada riaditeľov, zložená je z generálneho, ekonomického a medicínskeho riaditeľa. Momentálne majú tieto funkcie vo vymenovaných zariadeniach dočasné zastúpenie. Ministerstvo hľadá odborníkov na päť rokov. Prihlášky možno podávať do 18. septembra na adresu ministerstva, viac informácií je k dispozícii na jeho oficiálnom webe.

Rada riaditeľov je kolektívnym riadiacim orgánom. Rezort chce spomínaným krokom "posilniť zodpovednosť a priniesť vyššiu mieru kontroly".